Smarriga bananpannkakor
Bruna bananer blir smart mellis!
Smarriga bananpannkakor
Har bananerna blivit bruna och trista? Kasta dem inte! Här är BÄSTA RECEPTET som minskar matsvinnet. Pannkakorna blir dessutom SÖTA UTAN SOCKER med hjälp av bananerna.
Du behöver det här
- 1 brun banan (brun = extra söt)
- 1 ägg (gärna ekologiskt)
- 1 matsked valfritt mjöl (mandelmjöl, vetemjöl eller annat)
- 1 kryddmått bakpulver
- Smör, margarin eller olja att steka i
GÖR SÅ HÄR:
- Mosa bananen. Knäck i ägget och blanda.
- Häll i mjöl och bakpulver. Blanda ihop smeten.
- Värm stekpannan, med smör, margarin eller olja i.
- Klicka i smeten, ca 2 matskedar per pannkaka.
- Vänd pannkakorna försiktigt när de fått en fin stekyta.
Ät dem som de är eller ha på honung, bär, keso eller något annat du tycker är gott.
KOM IHÅG!
Om du känner dig osäker på att använda spisen och steka är det bäst att ta hjälp av en vuxen.
TIPS!
Experimentera med smaker. Kanske är det gott med lite vanilj i smeten. Eller kanel, blåbär och kanske till och med kakao!
Har du fler bananer kan du enkelt dubbla receptet!