pumpalyktor
Foto: Pixabay / CreativeCommons

Supergod pumpakaka!

Vad gör du av innehållet när du karvat ut din pumpalykta?

Vet du inte vad du ska göra av pumpaköttet när du karvat ut din pumpalykta? Släng det inte. För man ska ju inte kasta ätbar mat! Gör istället världens smarrigaste pumpakaka och bjud dina vänner på Halloweenfika!

Ingredienser:

  • 100 gram margarin eller smör
  • 3 deciliter socker
  • 3 ägg (gärna ekologiska)
  • 3 deciliter finriven pumpa
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 teskedar kanel
  • 3 teskedar bakpulver
  • Ströbröd för att bröa formen

Frosting:

  • 200g färskost
  • 2 deciliter florsocker
  • 1 tesked citronsaft

FÖRBEREDELSER:

1. Ställ fram margarinet/smöret så att det blir mjukt

2. Sätt ugnen på 175 grader

3. Förbered ungsfomen genom att smöra den inuti och täck med ströbröd

4. Riv pumpa fint tills du har ca 3 deciliter

 

BAKA KAKAN:

1. Rör ihop margarin/smör och socker

2. Rör ner äggen

3. Blanda i riven pumpa och bakpulver

4. Rör ner mjöl och kanel

5. Häll ner smeten i bakformen och grädda nederst i ugnen ca 40-50 minuter.

6. låt den svalna innan du tar ut kakan ur formen

 

FROSTING:

Blanda ihop färskost, florsocker och citronsaft. Smeta ut på kakan efter att den svalnat. DAGS ATT MUMSA!

 

pumpakaka
RÄCKER INTE PUMPAN?

Räcker inte pumpaköttet till receptet. Fyll på med riven morot istället! Har du ingen pumpa alls går det lika bra att göra en morotskaka.

KOM IHÅG! Om du känner dig osäker på att använda ugnen är det bäst att ta hjälp av en vuxen.

karva pumpalykta

SMAKTIPS! Kakan blir extra god om du river ner den orange delen av skalet från en apelsin i smeten. Apelsinklyftorna kan du skära upp och ha som tillbehör till kakan när det är dags att äta den.

 

CUPCAKES? Vill du hellre baka cupcakes av smeten är det bara att hälla den i formar och grädda lite kortare tid. Cirka 25-30 minuter.